ISMERKEDJ MEG ÉLETMÓD SEGÍTŐINKKEL!

Jógaoktatók

Angyal Anita

Jógaoktató

“Do your practice and all is coming.”

Ezt Sri K. Pattabhi Jois jógi mondta, és szerintem nagyon igaza van. Nemcsak a jógában, hanem az életed minden területén. Légy türelmes, kitartó, alázatos, és hidd el, a munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

2011. június 10-én, Anyukám névnapján kezdtem el komolyabban jógázni. Előtte is kipróbáltam már néhány irányzatot, de igazán egyik sem fogott meg. Gyerekkorom óta folyamatosan sportoltam valamit, mindig mást, a jóga mégsem a fizikai síkról került az életembe. Eleinte a lazítás, a feszültség-levezetés eszköze volt. Bíztam benne, hogy a hatására jobban fogom bírni a nagy testi-szellemi megterhelést. Igazam lett! Amellett, hogy tetőtől talpig a lehető leghatékonyabban átmozgat, a lelki fejlődés is garantált. Annyira jól éreztem magam 1-1 óra után, hogy komolyabban is elkezdett érdekelni, mi lehet a titka ennek az ősi mozgásformának. A hatha jóga oktatói tanfolyamon megtanultam az alapokat, az ashtanga tanfolyamon az ászanázás kapott nagyobb hangsúlyt. Ezt követte egy filozófiai mesterkurzus, amelynek segítségével rendszerezettebb lett az elméleti tudásom is. Most itt tartok.

Hatha, vinyasa, ashtanga – ezek az aktuális repertoárjaim, közben pedig tanulok, tanulok, tanulok…

Csetneki Petra

Jógaoktató

Csetneki Petra vagyok, egy jelenleg Budapesten élő, szabadúszó jógaoktató, de inkább edző-művészpalántát mondanék.
10 éve kezdtem el foglalkozni a jóga, a különböző masszázsok, a sport és az egészséges életmód területeivel, és amivel a legfőképpen foglalkozom most, azok nem kifejezetten a ,csak jógaórák’, hanem inkább egy változatos mozgáskultúrákra épülő órák és tartalmak felépítése és gyakorlása. Gyerekkorom óta mindig sportoltam valamit, és egy hosszabb ,jógás’ korszak után most egy kicsit ,erősítősebb’ és ügyességi gyakorlatokat kezdtem el tanulni. Imádok mozogni, új dolgokat kipróbálni és a testmozgás mellett az egyes művészeti kreatív ágak, és a természet az, ami nagyon érdekel, és amivel szeretem elfoglalni magam.
Jelenleg a saját, natural + heartbased lifestyle’ LoveyoGaia nevű projektemet és a művészettel foglalkozó, LoveGaiaArt márkámat építem, aminek keretében összefűzöm mindazokat a módszereket és gyakorlatokat és alkotásokat, amiket én személy szerint nagyon szeretek, az életem részét képezik, és amiket másoknak is szívesen továbbadok. A testmozgás mellett masszőrként is foglalkozom, ami tökéletes kiegészítője nem csak a sportnak, hanem a saját testünk lelkünk ápolásának egyik fontos alapköve is szerintem. Legfőképpen Thai Yoga, Ayurvedikus, Alakformáló és Aromaterápiás masszázsokat gyakorlok, és a jóga órákon is igyekszem beépíteni egy két elemet ezekből.

Petra Csetneki
cspetra8@gmail.com
+36304225096
fb: LoveYoGaia + LoveGaiaArt
instagramm: LoveYogaia + LoveGaiaArt

Kajtor Karina

Jógaoktató

Kajtor Karina vagyok, csoportos fitness instruktor, okleveles jóga oktató, pilates és funkcionális jóga oktató. 2015-ben ismerkedtem meg a jógával, mialatt a csoportos fitness instruktori tanulmányaimat folytattam. Azonnal éreztem, hogy többről van szó, mint mozgásformáról,hiszen alkalomról alkalomra éreztem a lelkemre való jótékony hatását is,így úgy döntöttem, a továbbiakban ezzel szeretnék foglalkozni.
Rengeteget tanultam az elmúlt 5 évben, amiből 4 éve már oktatok is, magam is rendszeresen gyakorlok, és időről időre továbbképzéseken veszek részt. Fontos számomra a folyamatos fejlődés, törekvés mindig a jobb felé, de emelett fontos az is, hogy a jelen pillanatot elfogadjuk, szeressük és megéljük teljesen.

Kapui Zsuzsi

Jógaoktató

“A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni.”

2015 egy nehézségekkel teli év volt számomra, de ennek is köszönhetem, hogy a jóga és én egymásra találtunk. Először csak kíváncsiságból látogattam le kedves barátom Laposa Odett órájára, de egyhamar állandó látogatója is lettem. A rendszeres gyakorláson keresztül megtapasztalhattam a jóga jótékony hatásait, rengeteg pozitív dolgot kaptam és tanultam, mind fizikális és érzelmi szinten.

A mozgás mindig is része volt az életemnek és örökmozgó természetem miatt, nem is gondoltam volna, hogy a jóga ki fog emelkedni mind közül. Olyannyira, hogy egy sugallat hatására elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését, de ez csak az első lépcsőfok volt, azóta is igyekszem magamat fejleszteni és tudásomat bővíteni.

Szeretettel várlak óráimra, hogy együtt haladjunk a jóga útján!

“A jóga olyan, mint a zene. A test ritmusa, az elme dallama, és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját.”
B.K.S. Iyengar

Kostyál Panna

Jógaoktató

7 éve ismerkedtem meg a jógával egy véletlen folytán, és azonnal magával ragadott az élmény. Az első órám után, rögtön maradtam még a következőre is, mivel végre azt éreztem, amit már régóta kerestem: végtelen belső nyugalmat, és harmóniát önmagammal és a környezetemmel.
Azóta is, minden jógaórámmal ezt az érzést szeretném megélni, és hamar rájöttem, hogy szeretném másoknak is átadni ezt az élményt.
Így Indiába utaztam, ahol meditációt tanultam a Tushita Meditation Centerben, Dharamshalaban, majd ugyanebben az évben Rishikeshben egy a Yoga Alliance által akkreditált 200 órás Vinyasa jógaoktatói tanfolyamot is elvégeztem.
Itt volt lehetőségem a jóga spirituális oldalával is megismerkednem, emiatt nagy hangsúlyt fordítok az óráimon arra is, hogy ne csak a testet, hanem az elmét is eddzük. Mindezt meditációval, relaxációval, hangtálakkal, mantrákkal, aromaterápiával és különböző vizualizációs gyakorlatokkal teszem.

Jógaoktatás mellett pszichológiát tanulok, és célomul tűztem ki a jóga terápiás hatékonyságának tanulmányozását, valamint a jóga és a pszichoterápia együttes alkalmazási lehetőségének kutatását is.

Sok szeretettel várlak az óráimon, ahol te is felfedezheted, hogy számodra mit jelent a jóga!

Lukács Dóra
Urban Yogini

Jógaoktató
Képzettsége: Hatha, Hatha Flow, Vinyasa Flow, Yin, Női jóga oktató, Theta Meditation + Source Memory Meditation konzulens és terapeuta
A jóga nálam régi szerelem. Az első órám után azonnal megszerettem minden pillanatát. A jóga a mindennapjaim részévé vált, aminek hatására nagyon gyorsan csodálatos változásokat tapasztaltam meg és hamarosan lehetőségem nyílt az oktatásra is. Hatha és Yin jógával kezdtem, majd a dinamikusabb jóga irányzatokat is gyakoroltam, mint pl. a Hatha Flow vagy a Vinyasa Flow. Vezető oktatóként évek óta tartok állandó órákat, jógatáborokat, női köröket és női jógaterápiás workshopokat.
Jógafilozófiát és pszichológiát tanultam és folyamatosan bővítem tudásom önfejlesztő/gyógyító technikák elsajátításával, mint pl. a Theta Healing vagy a Source Memory Healing, amit a jógagyakorlás kiegészítéseként használok. A jógaoktatás mellett konzulensként igyekszem segíteni az útkeresőket, egy boldogabb és tisztább élet felé vezető úton.

Molnár Eszter

Jógaoktató
Az első jógaórámon azonnal hatalmas szerelembe estem, tudtam, hogy ez az, amit eddig kerestem. Eleinte csak jó kis mozgásformának gondoltam, de szépen lassan rájöttem, hogy ennél sokkal többről van szó. A jóga filozófia, életmód, tudomány és spirituális, lelki folyamat, az önmegvalósítás útja.
A jóga maga a csoda, rengeteget kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok. A jóga nem csak a testedet formálja, hanem az életedet is. A rendszeres gyakorlás kiegyensúlyozottabbá, békésebbé tesz, megszabadít a félelmeidtől, és közelebb hoz önmagadhoz.
2017-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék jógával foglalkozni, ezért elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését a Nitayoga központban, és azóta is folyamatosan tanulok.

 

“Az ászanák elősegítik a személyiség átalakulását, azáltal, hogy a tudatosságot a testről a lélek felé viszik.”
B.K.S. Iyengar

Pusztai Anna

Jógaoktató

A mozgás valamilyen formában mindig is az életem része volt. 13 éves lehettem amikor először megismerkedtem a jógával. Sok különboző sportot kipróbáltam és űztem, de a jógában nem csak a mozgás örömére, hanem egy teljes testi-lelki feltöltődésre, átalakulásra, önmagamra találtam rá. Ekkor döntöttem el, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni a jógával és minél több emberrel megosztani és átadni ezt a szeretetet, egységet. 2019 tavaszán elvonultam egy ashramba Floridában, ahol Shri Yogi Hari adta át tudását és megszereztem 200 órás Yoga Allience akkreditált Hatha jógaoktatói képesítésem. Itt az ászanák mélyebb ismerete mellett a jóga filozófiával és az ájurvédával is megismerkedtem, amelyek mind nagy hatással voltak rám. Később egy ájurvédikus masszázs tanfolyamot is elvégeztem, illetve egy Yin oktatóit. A rendszeres mozgás és jógagyakorlás mellett a fenntartható, tudatos élet, illetve a spiritualitás is nagy szerepet töld be az életemben. Pörgős életvitelem mellett a jóga az ami egyensúlyban és a “földön” tart a mindennapokban.

Mindemellett az underground elektronikus zene szerelmeseként saját brandem, az ANNAenflow movement x beats-en dolgozom, ahol DJ-kkel együttműködve, illetve fesztiválokon a fiatalabb, bulizós közösséget próbálom a tudatosabb és egészségesebb életmódra sarkallni a jógát és a zenét összekötve.

“Health is the greatest wealth. Peace of mind is the greatest happiness. Yoga can show you the way to both of these.”
Shri Yogi Hari

Rubold Emília

Jógaoktató

A lelkemet választottam hivatásként.
Művészettel foglalkozom mióta az eszemet tudom: zenével, tánccal, irodalommal, színházzal. Világéletemben hallgattam, hogy tanítanom kéne, én viszont sosem gondoltam magamra leendő tanárként. Mindig arról álmodtam, hogy az embereknek valamilyen módon hitet adhassak.
Az elmúlt időszak megpróbáltatásai a jóga útjára sodortak. Az élet felülmúlta az elképzeléseimet, amikor 21 évesen odaadással elmerültem abban, amit igazán szeretek. A jóga vált ekkor életem tartópillérévé.
A jóga gyakorlati pszichológia, hiszen a saját tapasztalataink működtetik, a legjobb önfejlesztő, öngyógyító módszer.
A legemberségesebb művészet a jóga, hiszen dolgozunk, formáljuk a testünket, lelkünket, szellemünket. A rendszeres gyakorlással egy olyan spirituális szemléletet élhetünk meg, melyen keresztül visszatérhetünk az eredeti természetünkhöz.
Az eddigi tapasztalataim során megszerzett tudást szeretném továbbadni az embereknek, mely számomra elsősorban a belső szabadság megteremtését, az elmélyülést és a jelen pillanat szépségének felfedezését jelenti.

„A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle,
mert amikor bennünket elküldtek,
az útra bocsátó hatalom így szólt:
Rád bízok minden embert külön,
kivétel nélkül mindenkit, segíts…
Mindenkire vigyázz úgy,
mint magadra, és ne hagyd sötétségben elmerülni.
Amit szerzel, amit elérsz,
amit tudsz, amit átélsz,
osszad meg…
Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”
Hamvas Béla: Útravaló

Steiner Júlia

Jógaoktató

Régóta közel állnak hozzám a keleti kultúrák, több alkalommal is megadatott, hogy tanulmányaimat a Távol-Keleten folytassam. A keleti filozófiák és holisztikus gyógymódok mellett itt ismerkedtem meg a jógával is. Egyik hosszabb kinntartózkodásom során kezdtem el rendszeresen gyakorolni – legjobban az fogott meg benne, hogy nem csupán egy biztonságos mozgáskultúra, de mentálisan és lelkileg is feltölti az embert.

Mikor hazajöttem, tudtam, hogy folytatnom kell a jóga gyakorlását, és átadni belőle másoknak is mindent, amit adott nekem. Ezek közül legfontosabbnak tartom, hogy gyakorlóit nem viszonyítja egymáshoz, ugyanis mindenki a saját tempójában, saját határain belül dolgozva is gyakorolhat tökéletesen.

Patañjali, “a jóga atyjának” szavaival élve:

“Ne tégy különbséget, mondván, hogy te jobb jógát gyakorolsz, mint ez, vagy rosszabbat, mint amaz. A jóga egy, miként egy a világ, s a benne élő emberek is egyek.”

Szűcs Barbara

Jógaoktató
A jóga óriási változásokat hozott az életemben több szinten is! Hálás vagyok, hogy NitaYoga Központ tradicionális szemléletet követő képzésén vehettem részt, ahol nemcsak az ászana gyakorlatokat, hanem magát a jógafilozófia szemléletét és az ájurvédikus holisztikus életmódot is megismerhettem.

 

A képzést követően egyre több órát kezdtem el tartani, így fokozatosan lépésről lépésre több gyakorlatot szerezhettem és a későbbiekben megismerkedtem számos koncentrációs és érzelmi blokkoldó technikával, illetve az aromaterápia hatékony terápiás hatású illóolajaival is, amelyeknek az alkalmazását elkezdtem beépíteni az órákba is.

 

Szeretném mindezeket a gyakorlatokat, technikákat átadni, hogy a jóga útján felfedezhesd önmagad és öngyógyító képességeidet.

 

Várlak sok szeretettel az órákon!
Namaste
Szűcs Klaudia Judit
Jógaoktató
Gyermekkorom óta kerestem azt a felemelő és felszabadító érzést, amit szavakkal nehéz is megfogalmazni. Amikor az elme kikapcsol és valami különleges érzés ragadja el az embert. Egy végtelen, határtalan nyugalom, szabadság és boldogság. Kerestem a sportban, a táncban és az zenében is. Végül egy táncórán bemelegítéskor találkoztam először a jógával, és felismertem, hogy ez az, amihez mindenfajta keresésem vezetett. Ami számomra megteremti a test, az elme és a lélek harmóniáját.
Szeretném, ha segíthetnék neked is felfedezni és megtalálni ezt a belső egyensúlyt vagy csak elhozni, egy hosszú nap után a test és az elme elcsendesedését.

BodyART

Kozák Alexandra

BodyART
A sport mindig is fontos szerepet játszott az életemben, a mindennapjaim része.
Több éves jógaóra látogatás után, egyszer betévedtem egy bodyART órára és azonnal szerelembe estem. Ez a hibrid funkcionális erősítő és nyújtó elemekkel vegyített mozgásforma teljesen elvarázsolt. A bodyART tökéletesen vegyíti a keleti yin-yang életfilozófiát és a modern életvitelre épülő funkcionális mozgásmintákat. A gyakorlatok során végzett légzéstechnikával tökéletesen energetizál, átmozgatja nem csak a testet de a lelket is…

Szolgáltatások

Gáspár Klári

Zen Shiatsu masszázs

A zen shiatsu kezelés egy teljes testes, ruhában történő japán masszázs, ami a hagyományos kínai orvosláson alapszik. A kezelés egy nagyon mély nyugalmi állapotba visz, ahol a test öngyógyító folyamatai maguktól bekapcsolnak. Meridiánokon való pontnyomásokkal, sok ringatással, nyújtással és tenyérnyomással érjük el együtt ezt az alvás – ébrenlét közötti szintet, ahol az elakadt életenergia (chi) elkezd szabadabban áramolni. A zen shiatsu a magunkkal való és a kezelő – kezelt közötti egység megtalalására törekszik. Nem akar megérteni, csak tapasztalni.

 

Indiában találtam rá egy csodálatos tanáromra, Yaor Barhumra és később itthon tanultam egy évet a Nemzetközi Shiatsu Iskolában. Minden alkalommal megtisztelve érzem magam, amikor valaki teljes bizalommal adja át testét és lelkét a kezelésnek és együtt tapasztalunk, szavak nélkül.

Nagy Patricía

Talpmasszázs
A talpmasszázs az energetika egyik speciális része. A talp zónáit masszírozva energiát juttatunk a szervekbe. A masszázs a teljes szervezet működésére harmonizáló, kiegyenlítő hatású. Az aktív zónák ingerlésével a testben áramló életenergiára hatunk. Ez az egyik legősibb módszer, mellyel fenntarthatjuk egészségünket, javíthatjuk állóképességünket. Célja: egyensúlyt teremteni a szervezet működésében, beindítani az öngyógyító folyamatokat. Serkenti a vérkeringést ezenkívül lazító, feszültségoldó hatása is van. Aki nehezen tud lazítani, állandóan aggodalmaskodik annak érdemes kipróbálni. A masszázs alapja a kézzel történő érintés, simítás, ami természetes gesztus gyermekkorban, de az európai társadalomban felnőtt korra egyre inkább tabuvá válik. A masszázs feloldja ezeket a gátakat és visszaadja az érintés eredeti jótékony tartalmát. Amit tudnod kell: nem diagnosztizálok sosem, ez nem erről szól. A nem megfelelő cipő nem tartja erősen a lábat. A rossz cipőkön kívül a kevés mozgás, ülő életmód és a súlyfelesleg tovább rontja lábunk statikáját és dinamikáját. Frissítő talpmasszázzsal és talptornával lehet enyhíteni a panaszokon és lábunk fittségét karban tudjuk tartani.
Alexander Yoga © 2020 • Design: creATIve