ISMERKEDJ MEG ÉLETMÓD SEGÍTŐINKKEL!

Jógaoktatók

Angyal Anita

Jógaoktató

“Do your practice and all is coming.”

Ezt Sri K. Pattabhi Jois jógi mondta, és szerintem nagyon igaza van. Nemcsak a jógában, hanem az életed minden területén. Légy türelmes, kitartó, alázatos, és hidd el, a munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

2011. június 10-én, Anyukám névnapján kezdtem el komolyabban jógázni. Előtte is kipróbáltam már néhány irányzatot, de igazán egyik sem fogott meg. Gyerekkorom óta folyamatosan sportoltam valamit, mindig mást, a jóga mégsem a fizikai síkról került az életembe. Eleinte a lazítás, a feszültség-levezetés eszköze volt. Bíztam benne, hogy a hatására jobban fogom bírni a nagy testi-szellemi megterhelést. Igazam lett! Amellett, hogy tetőtől talpig a lehető leghatékonyabban átmozgat, a lelki fejlődés is garantált. Annyira jól éreztem magam 1-1 óra után, hogy komolyabban is elkezdett érdekelni, mi lehet a titka ennek az ősi mozgásformának. A hatha jóga oktatói tanfolyamon megtanultam az alapokat, az ashtanga tanfolyamon az ászanázás kapott nagyobb hangsúlyt. Ezt követte egy filozófiai mesterkurzus, amelynek segítségével rendszerezettebb lett az elméleti tudásom is. Most itt tartok.

Hatha, vinyasa, ashtanga – ezek az aktuális repertoárjaim, közben pedig tanulok, tanulok, tanulok…

Csetneki Petra

Jógaoktató

Csetneki Petra vagyok, egy jelenleg Budapesten élő, szabadúszó jógaoktató, de inkább edző-művészpalántát mondanék.
10 éve kezdtem el foglalkozni a jóga, a különböző masszázsok, a sport és az egészséges életmód területeivel, és amivel a legfőképpen foglalkozom most, azok nem kifejezetten a ,csak jógaórák’, hanem inkább egy változatos mozgáskultúrákra épülő órák és tartalmak felépítése és gyakorlása. Gyerekkorom óta mindig sportoltam valamit, és egy hosszabb ,jógás’ korszak után most egy kicsit ,erősítősebb’ és ügyességi gyakorlatokat kezdtem el tanulni. Imádok mozogni, új dolgokat kipróbálni és a testmozgás mellett az egyes művészeti kreatív ágak, és a természet az, ami nagyon érdekel, és amivel szeretem elfoglalni magam.
Jelenleg a saját, natural + heartbased lifestyle’ LoveyoGaia nevű projektemet és a művészettel foglalkozó, LoveGaiaArt márkámat építem, aminek keretében összefűzöm mindazokat a módszereket és gyakorlatokat és alkotásokat, amiket én személy szerint nagyon szeretek, az életem részét képezik, és amiket másoknak is szívesen továbbadok. A testmozgás mellett masszőrként is foglalkozom, ami tökéletes kiegészítője nem csak a sportnak, hanem a saját testünk lelkünk ápolásának egyik fontos alapköve is szerintem. Legfőképpen Thai Yoga, Ayurvedikus, Alakformáló és Aromaterápiás masszázsokat gyakorlok, és a jóga órákon is igyekszem beépíteni egy két elemet ezekből.

Petra Csetneki
cspetra8@gmail.com
+36304225096
fb: LoveYoGaia + LoveGaiaArt
instagramm: LoveYogaia + LoveGaiaArt

Kapui Zsuzsi

Jógaoktató

“A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni.”

2015 egy nehézségekkel teli év volt számomra, de ennek is köszönhetem, hogy a jóga és én egymásra találtunk. Először csak kíváncsiságból látogattam le kedves barátom Laposa Odett órájára, de egyhamar állandó látogatója is lettem. A rendszeres gyakorláson keresztül megtapasztalhattam a jóga jótékony hatásait, rengeteg pozitív dolgot kaptam és tanultam, mind fizikális és érzelmi szinten.

A mozgás mindig is része volt az életemnek és örökmozgó természetem miatt, nem is gondoltam volna, hogy a jóga ki fog emelkedni mind közül. Olyannyira, hogy egy sugallat hatására elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését, de ez csak az első lépcsőfok volt, azóta is igyekszem magamat fejleszteni és tudásomat bővíteni.

Szeretettel várlak óráimra, hogy együtt haladjunk a jóga útján!

“A jóga olyan, mint a zene. A test ritmusa, az elme dallama, és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját.”
B.K.S. Iyengar

Káel Andrea

Jógaoktató

A sport már egészen kis koromtól kezdve az életem részét képezte. Többnyire versenysportokat űztem, éppen ezért a jóga merőben mást hozott számomra, mint amit addig megismertem. Sokáig halogattam, hogy kipróbáljam, de ahogy mondani szokták, a sorsod úgyis utolér. Kezdetben a jógát is versenyként fogtam fel és sok gyakorlás révén jutottam el odáig, hogy képes legyek csak magamra figyelni. Ez a fajta megtapasztalás az életem több területére is kihatott. Kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, türelmesebb lettem a jóga hatására, és ez az, amit a gyakorlókkal is szeretnék megosztani. A mai, versengés központú világban néha szükség van arra, hogy egy kicsit magunkba nézzünk és ne akarjunk senkinek sem megfelelni.Először hatha jógát kezdtem oktatni felnőtteknek, azonban óvónő révén azt hiszem elkerülhetetlen volt, hogy előbb vagy utóbb a gyerek jóga is bekerüljön a repertoáromba. Kezdetben csak a saját csoportomban próbáltam ki, hogy miként reagálnak a gyerekek. Végül nagy örömmel konstatáltam, hogy mennyire fogékonyak az újfajta mozgásformára, és az egészen kicsik is képesek voltak követni a mozdulatokat, melyeket mesébe ágyaztam. Azt hiszem a jóga pozitív hatásait nem kell ecsetelnem, és ez által felmerül a kérdés, miért is ne kezdhetnénk el már gyerek korban?! Hiszen a mai világban úgy gondolom, kiemelten fontos, hogy megtanuljunk megállni egy-egy pillanatra, elcsendesülni és ne kelljen folyton rohanni valahova. És ha ezt a technikát már kis korban elsajátítjuk,az élet minden területén csak az előnyünkre válhat.

Kostyál Panna

Jógaoktató

7 éve ismerkedtem meg a jógával egy véletlen folytán, és azonnal magával ragadott az élmény. Az első órám után, rögtön maradtam még a következőre is, mivel végre azt éreztem, amit már régóta kerestem: végtelen belső nyugalmat, és harmóniát önmagammal és a környezetemmel.
Azóta is, minden jógaórámmal ezt az érzést szeretném megélni, és hamar rájöttem, hogy szeretném másoknak is átadni ezt az élményt.
Így Indiába utaztam, ahol meditációt tanultam a Tushita Meditation Centerben, Dharamshalaban, majd ugyanebben az évben Rishikeshben egy a Yoga Alliance által akkreditált 200 órás Vinyasa jógaoktatói tanfolyamot is elvégeztem.
Itt volt lehetőségem a jóga spirituális oldalával is megismerkednem, emiatt nagy hangsúlyt fordítok az óráimon arra is, hogy ne csak a testet, hanem az elmét is eddzük. Mindezt meditációval, relaxációval, hangtálakkal, mantrákkal, aromaterápiával és különböző vizualizációs gyakorlatokkal teszem.

Jógaoktatás mellett pszichológiát tanulok, és célomul tűztem ki a jóga terápiás hatékonyságának tanulmányozását, valamint a jóga és a pszichoterápia együttes alkalmazási lehetőségének kutatását is.

Sok szeretettel várlak az óráimon, ahol te is felfedezheted, hogy számodra mit jelent a jóga!

Molnár Eszter

Jógaoktató
Az első jógaórámon azonnal hatalmas szerelembe estem, tudtam, hogy ez az, amit eddig kerestem. Eleinte csak jó kis mozgásformának gondoltam, de szépen lassan rájöttem, hogy ennél sokkal többről van szó. A jóga filozófia, életmód, tudomány és spirituális, lelki folyamat, az önmegvalósítás útja.
A jóga maga a csoda, rengeteget kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok. A jóga nem csak a testedet formálja, hanem az életedet is. A rendszeres gyakorlás kiegyensúlyozottabbá, békésebbé tesz, megszabadít a félelmeidtől, és közelebb hoz önmagadhoz.
2017-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék jógával foglalkozni, ezért elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését a Nitayoga központban, és azóta is folyamatosan tanulok.

 

“Az ászanák elősegítik a személyiség átalakulását, azáltal, hogy a tudatosságot a testről a lélek felé viszik.”
B.K.S. Iyengar

Steiner Júlia

Jógaoktató

Régóta közel állnak hozzám a keleti kultúrák, több alkalommal is megadatott, hogy tanulmányaimat a Távol-Keleten folytassam. A keleti filozófiák és holisztikus gyógymódok mellett itt ismerkedtem meg a jógával is. Egyik hosszabb kinntartózkodásom során kezdtem el rendszeresen gyakorolni – legjobban az fogott meg benne, hogy nem csupán egy biztonságos mozgáskultúra, de mentálisan és lelkileg is feltölti az embert.

Mikor hazajöttem, tudtam, hogy folytatnom kell a jóga gyakorlását, és átadni belőle másoknak is mindent, amit adott nekem. Ezek közül legfontosabbnak tartom, hogy gyakorlóit nem viszonyítja egymáshoz, ugyanis mindenki a saját tempójában, saját határain belül dolgozva is gyakorolhat tökéletesen.

Patañjali, “a jóga atyjának” szavaival élve:

“Ne tégy különbséget, mondván, hogy te jobb jógát gyakorolsz, mint ez, vagy rosszabbat, mint amaz. A jóga egy, miként egy a világ, s a benne élő emberek is egyek.”

Szűcs Barbara

Jógaoktató
A jóga óriási változásokat hozott az életemben több szinten is! Hálás vagyok, hogy NitaYoga Központ tradicionális szemléletet követő képzésén vehettem részt, ahol nemcsak az ászana gyakorlatokat, hanem magát a jógafilozófia szemléletét és az ájurvédikus holisztikus életmódot is megismerhettem.

 

A képzést követően egyre több órát kezdtem el tartani, így fokozatosan lépésről lépésre több gyakorlatot szerezhettem és a későbbiekben megismerkedtem számos koncentrációs és érzelmi blokkoldó technikával, illetve az aromaterápia hatékony terápiás hatású illóolajaival is, amelyeknek az alkalmazását elkezdtem beépíteni az órákba is.

 

Szeretném mindezeket a gyakorlatokat, technikákat átadni, hogy a jóga útján felfedezhesd önmagad és öngyógyító képességeidet.

 

Várlak sok szeretettel az órákon!
Namaste
Szűcs Klaudia Judit
Jógaoktató
Gyermekkorom óta kerestem azt a felemelő és felszabadító érzést, amit szavakkal nehéz is megfogalmazni. Amikor az elme kikapcsol és valami különleges érzés ragadja el az embert. Egy végtelen, határtalan nyugalom, szabadság és boldogság. Kerestem a sportban, a táncban és az zenében is. Végül egy táncórán bemelegítéskor találkoztam először a jógával, és felismertem, hogy ez az, amihez mindenfajta keresésem vezetett. Ami számomra megteremti a test, az elme és a lélek harmóniáját.
Szeretném, ha segíthetnék neked is felfedezni és megtalálni ezt a belső egyensúlyt vagy csak elhozni, egy hosszú nap után a test és az elme elcsendesedését.

BodyART

Kozák Alexandra

BodyART
A sport mindig is fontos szerepet játszott az életemben, a mindennapjaim része.
Több éves jógaóra látogatás után, egyszer betévedtem egy bodyART órára és azonnal szerelembe estem. Ez a hibrid funkcionális erősítő és nyújtó elemekkel vegyített mozgásforma teljesen elvarázsolt. A bodyART tökéletesen vegyíti a keleti yin-yang életfilozófiát és a modern életvitelre épülő funkcionális mozgásmintákat. A gyakorlatok során végzett légzéstechnikával tökéletesen energetizál, átmozgatja nem csak a testet de a lelket is…

Szolgáltatások

Gazdag Viktória

Kineziológus,
Hangterapeuta

A kineziológia mély feltáró módszere és a tibeti hangtálak gyógyító rezgései segítségével támogatlak, hogy lelki és fizikai szinten is egyensúlyba tudj kerülni.
Az egyéni hangtál terápia a hangfürdő hatásait adja személyre szabva, a TE jelenbeli fizikai és lelki állapotodra fókuszálva, a csoportos hangfürdőnél sokkal intenzívebb, mélyrelaxációs élményt és testi-lelki gyógyulást nyújt. Ezt a kezelést azoknak ajánlom, akik testileg kimerültek, vagy akár lelkileg is úgy érzik nincs elég energiájuk a hétköznapokhoz, lehangoltak, illetve fizikai problémákkal, stressz okozta tünetekkel érkezőknek. (ízületi problémák, nyak-hát-derék fájdalmak, emésztési-, keringési problémák, alvászavar, női szervek problémái stb)
A kineziológia segít feltárni a problémáink lelki okát, és speciális technikákkal oldani őket, hogy a káros múltbeli minták helyett,  a saját életünket élhessük, irányítása a mi kezünkben lehessen. Segítségével dolgozhatunk azon, hogy el tudd engedni a stresszt, a szorongást, a lelki sérelmeidet, a megfelelési kényszert, a haragot, az önbizalomhiányodat és harmóniába tudj kerülni Önmagaddal és a külvilággal.
Amit nyersz a kezeléseimmel: feltöltődés, harmónia, Önbizalom, lelki béke, megértés, teljes megnyugvás, életerő, kiegyensúlyozottság.

Gáspár Klári

Zen Shiatsu masszázs

A zen shiatsu kezelés egy teljes testes, ruhában történő japán masszázs, ami a hagyományos kínai orvosláson alapszik. A kezelés egy nagyon mély nyugalmi állapotba visz, ahol a test öngyógyító folyamatai maguktól bekapcsolnak. Meridiánokon való pontnyomásokkal, sok ringatással, nyújtással és tenyérnyomással érjük el együtt ezt az alvás – ébrenlét közötti szintet, ahol az elakadt életenergia (chi) elkezd szabadabban áramolni. A zen shiatsu a magunkkal való és a kezelő – kezelt közötti egység megtalalására törekszik. Nem akar megérteni, csak tapasztalni.

 

Indiában találtam rá egy csodálatos tanáromra, Yaor Barhumra és később itthon tanultam egy évet a Nemzetközi Shiatsu Iskolában. Minden alkalommal megtisztelve érzem magam, amikor valaki teljes bizalommal adja át testét és lelkét a kezelésnek és együtt tapasztalunk, szavak nélkül.

Nagy Patricía

Talpmasszázs
A talpmasszázs az energetika egyik speciális része. A talp zónáit masszírozva energiát juttatunk a szervekbe. A masszázs a teljes szervezet működésére harmonizáló, kiegyenlítő hatású. Az aktív zónák ingerlésével a testben áramló életenergiára hatunk. Ez az egyik legősibb módszer, mellyel fenntarthatjuk egészségünket, javíthatjuk állóképességünket. Célja: egyensúlyt teremteni a szervezet működésében, beindítani az öngyógyító folyamatokat. Serkenti a vérkeringést ezenkívül lazító, feszültségoldó hatása is van. Aki nehezen tud lazítani, állandóan aggodalmaskodik annak érdemes kipróbálni. A masszázs alapja a kézzel történő érintés, simítás, ami természetes gesztus gyermekkorban, de az európai társadalomban felnőtt korra egyre inkább tabuvá válik. A masszázs feloldja ezeket a gátakat és visszaadja az érintés eredeti jótékony tartalmát. Amit tudnod kell: nem diagnosztizálok sosem, ez nem erről szól. A nem megfelelő cipő nem tartja erősen a lábat. A rossz cipőkön kívül a kevés mozgás, ülő életmód és a súlyfelesleg tovább rontja lábunk statikáját és dinamikáját. Frissítő talpmasszázzsal és talptornával lehet enyhíteni a panaszokon és lábunk fittségét karban tudjuk tartani.
Alexander Yoga © 2020 • Design: creATIve