ISMERKEDJ MEG ÉLETMÓD SEGÍTŐINKKEL!

Jógaoktatók

Angyal Anita

Jógaoktató

“Do your practice and all is coming.”

Ezt Sri K. Pattabhi Jois jógi mondta, és szerintem nagyon igaza van. Nemcsak a jógában, hanem az életed minden területén. Légy türelmes, kitartó, alázatos, és hidd el, a munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

2011. június 10-én, Anyukám névnapján kezdtem el komolyabban jógázni. Előtte is kipróbáltam már néhány irányzatot, de igazán egyik sem fogott meg. Gyerekkorom óta folyamatosan sportoltam valamit, mindig mást, a jóga mégsem a fizikai síkról került az életembe. Eleinte a lazítás, a feszültség-levezetés eszköze volt. Bíztam benne, hogy a hatására jobban fogom bírni a nagy testi-szellemi megterhelést. Igazam lett! Amellett, hogy tetőtől talpig a lehető leghatékonyabban átmozgat, a lelki fejlődés is garantált. Annyira jól éreztem magam 1-1 óra után, hogy komolyabban is elkezdett érdekelni, mi lehet a titka ennek az ősi mozgásformának. A hatha jóga oktatói tanfolyamon megtanultam az alapokat, az ashtanga tanfolyamon az ászanázás kapott nagyobb hangsúlyt. Ezt követte egy filozófiai mesterkurzus, amelynek segítségével rendszerezettebb lett az elméleti tudásom is. Most itt tartok.

Hatha, vinyasa, ashtanga – ezek az aktuális repertoárjaim, közben pedig tanulok, tanulok, tanulok…

Erdélyi Mária

Jógaoktató

Hiszem, hogy az életben nem kell harcolni, sem versenyezni. Egyszerűen meg kell érkezni magunkba, bízni és követni a belső hangot. Akármilyen hihetetlennek is tűnő vágyaink vannak, nem véletlenül bukkantak fel.
14 éves korom óta foglalkozok önismerettel. Több évig tanulmányoztam magam, minden rezdülésemet és közben figyeltem a folyamatos változást. Megnéztem, mi az ami elengedhetetlen és fejlesztésre szorul. Folyamatosan toltam ki a korlátaimat és minél több dolgot próbáltam ki. Közben minél jobban próbáltam ráérezni, mikor tudok szárnyalni, mikor kell elfogadni a völgyeket és nem a széllel szemben menni. Hogyan éljem meg érzelmeim minél szélesebb palettáját és közben ne ítélkezzek.
Ha meg van a cél, hogyan lehet hogy mégsem jön össze? Mi az ami segítene, de nem használod? Mi a célod vele a szíved mélyén? Hiába a pénz, a siker, valami mégis hiányzik? Mi kell ahhoz, hogy kinyisd a szíved? Miért nincs társad?
A sok félelmet közelről ismerem, de még sosem állított meg! Megmutatom, hogyan engedd meg az érzést magát és hogyan idomítsd meg önmagad. Mikor korlátozod túl és nem hagyod élni, mikor engeded el a gyeplőt.
A munka nem ér véget, meg kell tanulni magunkat gyógyítani. Segítek megérteni a folyamatot ami benned működik, ez elengedhetetlen.
Küldetésem, hogy bárhol is jársz, bármit szeretnél elérni, segítek az utadon.
Eszközeim többek közt: access consiousness – bars kezelés és tanfolyam, jóga, légzés technikák, mantrák használata, testmozgás személyre szabott gyakorlatok
Mediáció: konfliktus kezelés, párkapcsolati mediáció
Tanítóim:
Németh Csaba, Szamosi Niki-Családterapeuták
Diószegi Ádám: Jógaoktató, tanfolyam vezető
Haas György – Önismereti kör vezetője
Dr Slotthauer Ibolya – parapszichológia képzés vezetője
Vajay Kitti – Légzésterapeuta
Szakács Mercédesz – Kineziológus
Schuller Ágnes, Tüske Beáta – Access Consciousness

Kapui Zsuzsi

Jógaoktató

“A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni.”

2015 egy nehézségekkel teli év volt számomra, de ennek is köszönhetem, hogy a jóga és én egymásra találtunk. Először csak kíváncsiságból látogattam le kedves barátom Laposa Odett órájára, de egyhamar állandó látogatója is lettem. A rendszeres gyakorláson keresztül megtapasztalhattam a jóga jótékony hatásait, rengeteg pozitív dolgot kaptam és tanultam, mind fizikális és érzelmi szinten.

A mozgás mindig is része volt az életemnek és örökmozgó természetem miatt, nem is gondoltam volna, hogy a jóga ki fog emelkedni mind közül. Olyannyira, hogy egy sugallat hatására elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését, de ez csak az első lépcsőfok volt, azóta is igyekszem magamat fejleszteni és tudásomat bővíteni.

Szeretettel várlak óráimra, hogy együtt haladjunk a jóga útján!

“A jóga olyan, mint a zene. A test ritmusa, az elme dallama, és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját.”
B.K.S. Iyengar

Káel Andrea

Jógaoktató

A sport már egészen kis koromtól kezdve az életem részét képezte. Többnyire versenysportokat űztem, éppen ezért a jóga merőben mást hozott számomra, mint amit addig megismertem. Sokáig halogattam, hogy kipróbáljam, de ahogy mondani szokták, a sorsod úgyis utolér. Kezdetben a jógát is versenyként fogtam fel és sok gyakorlás révén jutottam el odáig, hogy képes legyek csak magamra figyelni. Ez a fajta megtapasztalás az életem több területére is kihatott. Kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, türelmesebb lettem a jóga hatására, és ez az, amit a gyakorlókkal is szeretnék megosztani. A mai, versengés központú világban néha szükség van arra, hogy egy kicsit magunkba nézzünk és ne akarjunk senkinek sem megfelelni.Először hatha jógát kezdtem oktatni felnőtteknek, azonban óvónő révén azt hiszem elkerülhetetlen volt, hogy előbb vagy utóbb a gyerek jóga is bekerüljön a repertoáromba. Kezdetben csak a saját csoportomban próbáltam ki, hogy miként reagálnak a gyerekek. Végül nagy örömmel konstatáltam, hogy mennyire fogékonyak az újfajta mozgásformára, és az egészen kicsik is képesek voltak követni a mozdulatokat, melyeket mesébe ágyaztam. Azt hiszem a jóga pozitív hatásait nem kell ecsetelnem, és ez által felmerül a kérdés, miért is ne kezdhetnénk el már gyerek korban?! Hiszen a mai világban úgy gondolom, kiemelten fontos, hogy megtanuljunk megállni egy-egy pillanatra, elcsendesülni és ne kelljen folyton rohanni valahova. És ha ezt a technikát már kis korban elsajátítjuk,az élet minden területén csak az előnyünkre válhat.

Molnár Eszter

Jógaoktató
Az első jógaórámon azonnal hatalmas szerelembe estem, tudtam, hogy ez az, amit eddig kerestem. Eleinte csak jó kis mozgásformának gondoltam, de szépen lassan rájöttem, hogy ennél sokkal többről van szó. A jóga filozófia, életmód, tudomány és spirituális, lelki folyamat, az önmegvalósítás útja.
A jóga maga a csoda, rengeteget kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok. A jóga nem csak a testedet formálja, hanem az életedet is. A rendszeres gyakorlás kiegyensúlyozottabbá, békésebbé tesz, megszabadít a félelmeidtől, és közelebb hoz önmagadhoz.
2017-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék jógával foglalkozni, ezért elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését a Nitayoga központban, és azóta is folyamatosan tanulok.

 

“Az ászanák elősegítik a személyiség átalakulását, azáltal, hogy a tudatosságot a testről a lélek felé viszik.”
B.K.S. Iyengar

Pintér Judit

Jógaoktató

A jóga mindenkinek való. Ott lehet az életünkben mindenhol, nem csak a jógaszőnyegen. Ezt minden nap újra felfedezem, lassan több, mint tíz éve.

A kezdetekkor csak olyan mozgásformát kerestem, ami edzi a testem, így sokáig gyakoroltam a Bikram jógát, aztán több dinamikus jógairányzatot. Többször abbahagytam majd újrakezdtem a jógázást és megtapasztaltam milyen újra és újra megerősödni és dolgozni a hajlékonyságomon, lazaságomon.

Sok év gyakorlása után döbbentem rá, hogy mennyi jót hozott a jóga az életembe, átsegített a legnehezebb időszakokon is. Ekkor fedeztem fel igazán, hogy a jóga a testgyakorláson túl jóval többről szól. A meditáció, pranayama (légzéstechnikák) és a jóga elvrendszere is a jógagyakorlásom és az életem része lett. Felfedeztem azt is, hogy mekkora örömöt okoz együtt gyakorolni másokkal és megosztani a tapasztalataimat.

2017-ben, Thaiföldön végeztem el a Yoga Alliance (Nemzetközi Jógaszövetség) által elismert, 200 órás jógaoktató képzést, majd ugyanott tanítottam is az oktatói gyakorlatom részeként.
A dinamikus irányzatokat továbbra is élvezem, így óráimon elsősorban vinyasa flow stílusban gyakorlunk, de ha úgy látom, hogy az szolgálja a csoport céljait, kombinálom a különféle jógairányzatokat.
Többet tudhatsz meg rólam és olvashatod a jógáról, jógagyakorlásról írt blogbejegyzéseimet a www.pinterjuco.hu oldalon.
Szeretettel várlak óráimon!

Szűcs Barbara

Jógaoktató
A jóga óriási változásokat hozott az életemben több szinten is! Hálás vagyok, hogy NitaYoga Központ tradicionális szemléletet követő képzésén vehettem részt, ahol nemcsak az ászana gyakorlatokat, hanem magát a jógafilozófia szemléletét és az ájurvédikus holisztikus életmódot is megismerhettem.

 

A képzést követően egyre több órát kezdtem el tartani, így fokozatosan lépésről lépésre több gyakorlatot szerezhettem és a későbbiekben megismerkedtem számos koncentrációs és érzelmi blokkoldó technikával, illetve az aromaterápia hatékony terápiás hatású illóolajaival is, amelyeknek az alkalmazását elkezdtem beépíteni az órákba is.

 

Szeretném mindezeket a gyakorlatokat, technikákat átadni, hogy a jóga útján felfedezhesd önmagad és öngyógyító képességeidet.

 

Várlak sok szeretettel az órákon!
Namaste
Szűcs Klaudia Judit
Jógaoktató
Gyermekkorom óta kerestem azt a felemelő és felszabadító érzést, amit szavakkal nehéz is megfogalmazni. Amikor az elme kikapcsol és valami különleges érzés ragadja el az embert. Egy végtelen, határtalan nyugalom, szabadság és boldogság. Kerestem a sportban, a táncban és az zenében is. Végül egy táncórán bemelegítéskor találkoztam először a jógával, és felismertem, hogy ez az, amihez mindenfajta keresésem vezetett. Ami számomra megteremti a test, az elme és a lélek harmóniáját.
Szeretném, ha segíthetnék neked is felfedezni és megtalálni ezt a belső egyensúlyt vagy csak elhozni, egy hosszú nap után a test és az elme elcsendesedését.

Pilates oktatók

Nagy Patrícia

Pilates oktató
Gyermekkorom óta táncolok, sportolok.
A pilates módszer, gerincsérv műtétem után kezdett foglalkoztatni.
Az élet mindig azt hozza, ami Neked a legjobb és mindig a megfelelő időben.
Azon kaptam magam, hogy elvégeztem több tanfolyamot, köztük a Pilates oktatóit is.
Nagy kedvencem a kortárs és a modern tánc, ezért az óráimba is becsempésztem egy Flow részt ezekből.
Egyszerű, légzéshez kötött mozdulatok. Nem tudsz másra fókuszálni, csak magadra. És ez lenne a lényeg…

BodyART

Kozák Alexandra

BodyART
A sport mindig is fontos szerepet játszott az életemben, a mindennapjaim része.
Több éves jógaóra látogatás után, egyszer betévedtem egy bodyART órára és azonnal szerelembe estem. Ez a hibrid funkcionális erősítő és nyújtó elemekkel vegyített mozgásforma teljesen elvarázsolt. A bodyART tökéletesen vegyíti a keleti yin-yang életfilozófiát és a modern életvitelre épülő funkcionális mozgásmintákat. A gyakorlatok során végzett légzéstechnikával tökéletesen energetizál, átmozgatja nem csak a testet de a lelket is…

Szolgáltatások

Nagy Patricía

Talpmasszázs
A talpmasszázs az energetika egyik speciális része. A talp zónáit masszírozva energiát juttatunk a szervekbe. A masszázs a teljes szervezet működésére harmonizáló, kiegyenlítő hatású. Az aktív zónák ingerlésével a testben áramló életenergiára hatunk. Ez az egyik legősibb módszer, mellyel fenntarthatjuk egészségünket, javíthatjuk állóképességünket. Célja: egyensúlyt teremteni a szervezet működésében, beindítani az öngyógyító folyamatokat. Serkenti a vérkeringést ezenkívül lazító, feszültségoldó hatása is van. Aki nehezen tud lazítani, állandóan aggodalmaskodik annak érdemes kipróbálni. A masszázs alapja a kézzel történő érintés, simítás, ami természetes gesztus gyermekkorban, de az európai társadalomban felnőtt korra egyre inkább tabuvá válik. A masszázs feloldja ezeket a gátakat és visszaadja az érintés eredeti jótékony tartalmát. Amit tudnod kell: nem diagnosztizálok sosem, ez nem erről szól. A nem megfelelő cipő nem tartja erősen a lábat. A rossz cipőkön kívül a kevés mozgás, ülő életmód és a súlyfelesleg tovább rontja lábunk statikáját és dinamikáját. Frissítő talpmasszázzsal és talptornával lehet enyhíteni a panaszokon és lábunk fittségét karban tudjuk tartani.

Gáspár Klári

Zen Shiatsu masszázs

A zen shiatsu kezelés egy teljes testes, ruhában történő japán masszázs, ami a hagyományos kínai orvosláson alapszik. A kezelés egy nagyon mély nyugalmi állapotba visz, ahol a test öngyógyító folyamatai maguktól bekapcsolnak. Meridiánokon való pontnyomásokkal, sok ringatással, nyújtással és tenyérnyomással érjük el együtt ezt az alvás – ébrenlét közötti szintet, ahol az elakadt életenergia (chi) elkezd szabadabban áramolni. A zen shiatsu a magunkkal való és a kezelő – kezelt közötti egység megtalalására törekszik. Nem akar megérteni, csak tapasztalni.

 

Indiában találtam rá egy csodálatos tanáromra, Yaor Barhumra és később itthon tanultam egy évet a Nemzetközi Shiatsu Iskolában. Minden alkalommal megtisztelve érzem magam, amikor valaki teljes bizalommal adja át testét és lelkét a kezelésnek és együtt tapasztalunk, szavak nélkül.

Alexander Yoga © 2019 • Design: creATIve