ISMERKEDJ MEG OKTATÓINKKAL!

Angyal Anita

“Do your practice and all is coming.”

Ezt Sri K. Pattabhi Jois jógi mondta, és szerintem nagyon igaza van. Nemcsak a jógában, hanem az életed minden területén. Légy türelmes, kitartó, alázatos, és hidd el, a munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

2011. június 10-én, Anyukám névnapján kezdtem el komolyabban jógázni. Előtte is kipróbáltam már néhány irányzatot, de igazán egyik sem fogott meg. Gyerekkorom óta folyamatosan sportoltam valamit, mindig mást, a jóga mégsem a fizikai síkról került az életembe. Eleinte a lazítás, a feszültség-levezetés eszköze volt. Bíztam benne, hogy a hatására jobban fogom bírni a nagy testi-szellemi megterhelést. Igazam lett! Amellett, hogy tetőtől talpig a lehető leghatékonyabban átmozgat, a lelki fejlődés is garantált. Annyira jól éreztem magam 1-1 óra után, hogy komolyabban is elkezdett érdekelni, mi lehet a titka ennek az ősi mozgásformának. A hatha jóga oktatói tanfolyamon megtanultam az alapokat, az ashtanga tanfolyamon az ászanázás kapott nagyobb hangsúlyt. Ezt követte egy filozófiai mesterkurzus, amelynek segítségével rendszerezettebb lett az elméleti tudásom is. Most itt tartok.

Hatha, vinyasa, ashtanga – ezek az aktuális repertoárjaim, közben pedig tanulok, tanulok, tanulok…

Kapui Zsuzsi

“A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni.”

2015 egy nehézségekkel teli év volt számomra, de ennek is köszönhetem, hogy a jóga és én egymásra találtunk. Először csak kíváncsiságból látogattam le kedves barátom Laposa Odett órájára, de egyhamar állandó látogatója is lettem. A rendszeres gyakorláson keresztül megtapasztalhattam a jóga jótékony hatásait, rengeteg pozitív dolgot kaptam és tanultam, mind fizikális és érzelmi szinten.

A mozgás mindig is része volt az életemnek és örökmozgó természetem miatt, nem is gondoltam volna, hogy a jóga ki fog emelkedni mind közül. Olyannyira, hogy egy sugallat hatására elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését, de ez csak az első lépcsőfok volt, azóta is igyekszem magamat fejleszteni és tudásomat bővíteni.

Szeretettel várlak óráimra, hogy együtt haladjunk a jóga útján!

“A jóga olyan, mint a zene. A test ritmusa, az elme dallama, és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját.”
B.K.S. Iyengar

Molnár Eszter

Az első jógaórámon azonnal hatalmas szerelembe estem, tudtam, hogy ez az, amit eddig kerestem. Eleinte csak jó kis mozgásformának gondoltam, de szépen lassan rájöttem, hogy ennél sokkal többről van szó. A jóga filozófia, életmód, tudomány és spirituális, lelki folyamat, az önmegvalósítás útja.
A jóga maga a csoda, rengeteget kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok. A jóga nem csak a testedet formálja, hanem az életedet is. A rendszeres gyakorlás kiegyensúlyozottabbá, békésebbé tesz, megszabadít a félelmeidtől, és közelebb hoz önmagadhoz.
2017-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék jógával foglalkozni, ezért elvégeztem Kiss Zoltán Nitai 200 órás hatha jóga oktatói képzését a Nitayoga központban, és azóta is folyamatosan tanulok.

 

“Az ászanák elősegítik a személyiség átalakulását, azáltal, hogy a tudatosságot a testről a lélek felé viszik.”
B.K.S. Iyengar

Pintér Judit

A jóga mindenkinek való. Ott lehet az életünkben mindenhol, nem csak a jógaszőnyegen. Ezt minden nap újra felfedezem, lassan több, mint tíz éve.

A kezdetekkor csak olyan mozgásformát kerestem, ami edzi a testem, így sokáig gyakoroltam a Bikram jógát, aztán több dinamikus jógairányzatot. Többször abbahagytam majd újrakezdtem a jógázást és megtapasztaltam milyen újra és újra megerősödni és dolgozni a hajlékonyságomon, lazaságomon.

Sok év gyakorlása után döbbentem rá, hogy mennyi jót hozott a jóga az életembe, átsegített a legnehezebb időszakokon is. Ekkor fedeztem fel igazán, hogy a jóga a testgyakorláson túl jóval többről szól. A meditáció, pranayama (légzéstechnikák) és a jóga elvrendszere is a jógagyakorlásom és az életem része lett. Felfedeztem azt is, hogy mekkora örömöt okoz együtt gyakorolni másokkal és megosztani a tapasztalataimat.

2017-ben, Thaiföldön végeztem el a Yoga Alliance (Nemzetközi Jógaszövetség) által elismert, 200 órás jógaoktató képzést, majd ugyanott tanítottam is az oktatói gyakorlatom részeként.
A dinamikus irányzatokat továbbra is élvezem, így óráimon elsősorban vinyasa flow stílusban gyakorlunk, de ha úgy látom, hogy az szolgálja a csoport céljait, kombinálom a különféle jógairányzatokat.
Többet tudhatsz meg rólam és olvashatod a jógáról, jógagyakorlásról írt blogbejegyzéseimet a www.pinterjuco.hu oldalon.
Szeretettel várlak óráimon!

Rubold Emília

A lelkemet választottam hivatásként. Művészettel foglalkozom mióta az eszemet tudom: zenével, tánccal, irodalommal, színházzal. Világéletemben hallgattam, hogy tanítanom kéne, én viszont sosem gondoltam magamra leendő tanárként. Mindig arról álmodtam, hogy az embereknek valamilyen módon hitet adhassak. Az elmúlt időszak megpróbáltatásai a jóga útjára sodortak. Az élet felülmúlta az elképzeléseimet, amikor 21 évesen odaadással elmerültem abban, amit igazán szeretek. A jóga vált ekkor életem tartópillérévé. A jóga gyakorlati pszichológia, hiszen a saját tapasztalataink működtetik, a legjobb önfejlesztő, öngyógyító módszer. A legemberségesebb művészet a jóga, hiszen dolgozunk, formáljuk a testünket, lelkünket, szellemünket. A rendszeres gyakorlással egy olyan spirituális szemléletet élhetünk meg, melyen keresztül visszatérhetünk az eredeti természetünkhöz. Az eddigi tapasztalataim során megszerzett tudást szeretném továbbadni az embereknek, mely számomra elsősorban a belső szabadság megteremtését, az elmélyülést és a jelen pillanat szépségének felfedezését jelenti.

„A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle, mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts… Mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg… Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”
Hamvas Béla: Útravaló

Sófalvi Petra

Sófalvi Petra vagyok, hat éve gyakorlom, és két éve oktatom a jógát. Az oktatói képzés első napjával megváltozott az egész életem, a bolyongó világban választ kaptam a kérdeseimre és a különböző jógafolyamatok megismerésével és gyakorlásával nem csak testileg, de szellemileg is folyamatosan fejlődöm, amiért Kiss Zoltán Nitai-nak, a mesteremnek mindig hálás leszek. Értelmet nyert a ‘a boldogság nem a cél, hanem maga az út’ fogalma. Ha szeretnél te is ezen az úton járni, tarts velem hatha és dinamikus hatha óráimon.
“Légy a valtozás te magad, amit látni szeretnél a világban”
Gandhi

Szűcs Barbara

A jóga óriási változásokat hozott az életemben több szinten is! Hálás vagyok, hogy NitaYoga Központ tradicionális szemléletet követő képzésén vehettem részt, ahol nemcsak az ászana gyakorlatokat, hanem magát a jógafilozófia szemléletét és az ájurvédikus holisztikus életmódot is megismerhettem.

 

A képzést követően egyre több órát kezdtem el tartani, így fokozatosan lépésről lépésre több gyakorlatot szerezhettem és a későbbiekben megismerkedtem számos koncentrációs és érzelmi blokkoldó technikával, illetve az aromaterápia hatékony terápiás hatású illóolajaival is, amelyeknek az alkalmazását elkezdtem beépíteni az órákba is.

 

Szeretném mindezeket a gyakorlatokat, technikákat átadni, hogy a jóga útján felfedezhesd önmagad és öngyógyító képességeidet.

 

Várlak sok szeretettel az órákon!
Namaste

Varga Petra

“Számomra a Jóga sokkal több, mint egy ászana vagy egy gyakorlatsor. A szívünk kitárásának nagyon nehéz feladata…
Ez az én jógám. Ez az, amit megpróbálok megosztani másokkal!”
…és ez az, amit én is kaptam tőle.
Kiskorom óra fontos szerepet játszik a mozgás az életemben, de 5 éve a jóga tette fel a pontot az “i”-re! Elkezdtem a rendszeres gyakorlást és elmélyedni a jógafilozófiában, mely magas szintű változást hozott az életem minden területére, egy teljesen más világ tárult elém.
A Yin jóga és a Goddess Yoga Flow képzések voltak azok, ahol igazán Önmagamra találtam, s azóta is igyekszem mindazt a csodát átadni mind a felnőtteknek – mind a gyermekeknek, amit én is megtapasztalhattam.
Vallom, hogy a folyamatokat testi, lelki és szellemi síkon is meg kell támogatni, s ebben a legnagyobb segítőim a terápiás esszenciák.
Alexander Yoga © 2019 • Design: creATIve