A Balance & Breathe egy olyan meditatív jógairányzat, mely az elmélyülést, lelassítást helyezi a gyakorlás fókuszába.
A yin-szemlélet alapja amúgyis egy megengedő, szeretetteljes hozzáállás önmagunk és természetesen majd embertársaink felé is.
Minden órán más és más elemmel foglalkozunk (a kínai orvoslás szerint), ezen keresztül pedig egy-egy életterületre is ránézhetünk önmagunkban.
Kifejezetten terápiás hatású jógastílusról van szó, melyben mindenki egyedi módon és a saját tempójában találhatja meg egészen egyszerű eszközökkel az elfogadó jelenlétet. Mivel mindig bizonyos energiaközpontokat mozgatunk át, a gyakorlat során intenzív lelki élmény érhet minket, pedig érdekes módon, ez a fajta mozgás a legstatikusabb, leglassabb jógavonal, a mély nyújtások és a légzés segítségével komolyabb érzelmi blokkokat is kioldhatunk lelkünkből.
Számomra a yin jelenti a valódi, úgymond nagybetűs jógát, hiszen egy gyógyító befelé figyelést tanított nekem, segített és a mai napig is segít a határaim meghúzásában, vagy éppen feszegetésében, de ami még fontosabb, hogy kiváló elengedő, stresszoldó hatása van és türelemre tanít az élet túlpörgetettségével, egyfajta verseny-érzettel szemben.

Alexander Yoga & Events © 2021 • Design: creATIve