A Power Vinyasa Flow jóga a power jóga és a vinyasa flow jóga ötvözete. Egy dinamikus jóga, melynek lényege a klasszikus jóga ászanák (testhelyzetek) összekapcsolása folyamatos mozgássá. A Vinyasa Flow jógairányzat a vinijóga (T.K.V. Desikachar), az Ilyengar-jóga (B.K.S. Ilyengar) és az astanga (Sri K. Pattabhi Jois) jóga iskolák és tradíciók találkozásából született meg. Mint minden jógagyakorlás során, itt is a test, az elme és a lélek közötti harmónia teremtése a cél.

Az órákon a dinamikus szekvencionális gyakorláson van a hangsúly. A gyakorlatok és a légzésösszefűzése (vinyasa) folyamatos mozgást, áramlást (flow) eredményez, ezért egy kimondottan aktív, erőteljes gyakorlási stílus. Fejleszti a hajlékonyságot, a rugalmasságot, az erőnlétet és a koncentrációt.

Egyszerre fektetünk figyelmet a precíz testtartásra, a légzés és a mozdulatok összehangolására és a mozgásban rejlő meditatív energiák kihasználására. Az astanga jógától eltérően nincs két egyforma vinyasa flow óra. Az ászanákat sorozatba rendezve gyakoroljuk, de ezek a sorozatok nem állandóak. Az ászanák sorát egy bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra, vagy úgynevezett “peak, azaz csúcs” pózra építjük.

Alexander Yoga & Events © 2021 • Design: creATIve